Wij zijn Next Floors

Even voorstellen

Iets meer dan 30 jaar geleden verkocht ik – Marton – mijn eerste grindvloer op de Huishoudbeurs in Amsterdam. Sindsdien heb ik vele ontwikkelingen op het gebied van grindvloeren en materialen, waaronder epoxy en PU, meegemaakt. Tot aan de eerste betonlook vloer toe. Ik heb toen mijn eerste website opgezet met verschillende vloertypen – met o.a. pvc, tegels, hout en tapijt – en heb vele beurzen bezocht. Juist mijn passie en opgedane kennis en ervaring hebben geleid tot Next Floors.

 

Bij Next Floors zijn we open en eerlijk, en werken we samen met de beste mensen uit hun vak: zij weten als geen ander wat het leggen van een vloer inhoudt. Onze fabrikant zit al sinds 1978 in het vak. We maken gebruik van natuurlijke materialen die kindvriendelijk en diervriendelijk zijn. Zo zorgen we ervoor dat elke stap die u neemt op onze vloer de juiste voetafdruk achterlaat.

Nu en in de toekomst

Een vloer is meer dan alleen een vloer. Het is iets waar u dag in dag uit overheen loopt en tegenaan kijkt. Een vloer bepaalt de sfeer van uw ruimte en heeft een eigen temperatuur. Daarom zijn we continu met de toekomst bezig: we ontwikkelen onze producten voortdurend, zodat we blijven innoveren en kunnen inspelen op uw wensen. Of dat nu functioneel is of op basis van smaak. Benieuwd? Volg ons en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

 

‘Onze service is hartelijk. Onze communicatie transparant. En onze producten tot in de puntjes afgewerkt.
Op welk vlak u ook advies nodig heeft, wij helpen u graag met uw vloer.’

Nieuwe innovatie

Plastic soup floor

 

De wereld is vervuild met plastic soup: afvalplastic dat in oceanen, rivieren en kanalen drijft, en langs de weg, op straat en op stortplaatsen ligt. Afval dat uiteindelijk allemaal in het water terechtkomt. Per seconde komt er 0,25 ton plastic in onze oceanen bij. Hiervan eindigt uiteindelijk 94% op de zeebodem. Met als gevolg dat onze oceanen in 2050 meer plastic dan vis bevatten. Oceanen zonder dolfijnen, schildpadden en koraal, is dat wat we willen? Nee! Tijd om écht actie te ondernemen. Ook jij kunt daadwerkelijk het verschil maken. Vandaag al.

 

Iedereen kent Boyan Slat met The Ocean Cleanup en ook de Bubble Barrier draagt bij aan het opschonen van het water. Maar wat gebeurt er vervolgens met het verzamelde afvalplastic? Slechts een klein deel van de totale berg afvalplastic wordt gerecycled, meestal alleen schoon plastic. Dat kan en moét anders.

 

Met trots presenteren wij de Plastic Soup Floor: ’s werelds eerste vloer gemaakt van 100% afvalplastic! Deze PSF-tegels zijn uniek, ontzettend duurzaam en leverbaar in elke gewenste vorm en dikte. Uiteraard ook opnieuw recyclebaar. Samen verminderen we de plastic afvalberg drastisch en creëren we weer leven in het water op de wereld.

 

Plastic soup is afvalplastic dat uiteindelijk in het water terechtkomt. Het is plastic dat in oceanen, meren, kanalen, rivieren en vijvers drijft. En plastic dat langs de weg, op straat en op stortplaatsen ligt. Dit in zijn geheel of in de vorm van microplastics. Want zelfs in kleding en verzorgingsproducten zit plastic. Zo laat één kledingstuk bijvoorbeeld miljoenen vezels los die te klein zijn om uit het water gefilterd te worden. Sommige verzorgingsproducten zijn zelfs voor 10% gevuld met microplastics, die rechtstreeks in zee terechtkomen, worden opgegeten door dieren en vervolgens in onze voeding en de lucht terechtkomen. Op dit moment weegt de totale berg afvalplastic 17.000 keer zoveel als de Eiffeltoren.

Official dealer van PSF


Wij zijn blij dat we eindelijk mogen bekendmaken dat Next Floors officiële dealer is geworden van het prachtige nieuwe initiatief PSF. Naast dat wij de boodschap van het merk, en het probleemoplossende denken van PSF ondersteunen, willen wij deze duurzame gedachtegang ook verder doortrekken binnen Next Floors. Wij vinden het belangrijk om te denken aan een duurzame toekomst en hoe wij hieraan bij kunnen dragen.

 

Official dealer

PSF-Concept-logo-2.png

De risico’s van plastic

Voor het produceren van plastic wordt 8% van de wereldwijde olieproductie gebruikt, 4% daarvan is nodig om energie op te wekken om plastic te produceren. Niet alleen het plastic zelf wordt uiteindelijk afval, ook het maken en recyclen van plastic brengt afval en uitstoot met zich mee. De meeste plastics zijn helaas niet afbreekbaar: ze komen terecht op stortplaatsen. Risico’s die nog onvoldoende zijn getest, zowel voor het milieu als onze gezondheid. Maar de kans is groot dat het gevolgen heeft.

 

Jouw gewicht in plastic

Met een PSF-vloer leg je letterlijk een duurzame laag op de wereld. Gemaakt van 100% afvalplastic, geselecteerd op herbruikbare plastics en grondig gereinigd. Ook bijdragen aan een schonere wereld? Leg jouw gewicht in plastic: als we allemaal ons gewicht in plastic kopen, lossen we samen het plastic afvalprobleem op.

Betonlook PSF (PSF PU Gietvloer)

(Plastic Sustainable Floor gemaakt van recycle plastic)

 

Ziet u het probleem ook overal? Plastic in het water, op de straat, in het park en bij de afritten langs de snelweg of in die bekende bocht waar u doorheen rijdt? Wij hebben ons dit persoonlijk aangetrokken en hebben besloten om een gietvloer te maken met afvalplastic toegevoegd. Het heeft de uitstraling van een vlokken gietvloer alleen hebben we er nu craddle2 craddle plastic aan toegevoegd. Kijk maar eens naar de foto’s. Zo kunnen wij echt een begin maken met het voorkomen van microplastics in het milieu en het opruimen van dit plastic. We kunnen er nu een doel van maken om dit probleem op te lossen. Zo hoeven we niet al het afvalplastic te verbranden waarna we de microplastics uit de lucht inademen. Wist u dat er op de Noordpool meer microplastics uit de lucht valt dan sneeuw? (NASA, 2019)

 

Is deze vloer wellicht iets voor u? Deze naadloze vloeistofdichte vloer is verkrijgbaar in iedere kleur denkbaar en daarbij kunt u echt iets bijdragen om het plasticprobleem mee te verminderen. Of is dit wellicht iets voor uw werkgever, een vriend of familielid? Want deze vloer is te maken in iedere ruimte en op ieder oppervlakte. Groot of klein, alles helpt mee. Samen kunnen wij een leveren met deze vloer met een unieke look.

 

Lees meer