#

Gietvloer prijs

Het installeren van een gietvloer is een esthetische en duurzame vloeroptie voor uw huis. Maar, hoe duur is een gietvloer eigenlijk? In dit item bespreken we de verschillende kosten en factoren die bijdragen aan de totale prijs van gietvloeren.

 

Prijs offerte op maat

Algemene gietvloeren prijzen 

 

De prijs van een gietvloer kan sterk variëren, afhankelijk van het type gietvloer, de grootte van de ruimte, ondergrond en de benodigde voorbereidingswerkzaamheden. Over het algemeen variëren de kosten van een gietvloer van ongeveer €40 tot €190 per vierkante meter.

 

Kosten van egaliseren per m2 

 

Een belangrijke kostenfactor is het egaliseren van de ondergrond voor de gietvloer. De kosten voor het egaliseren per m2 kunnen variëren van €25 tot €40, afhankelijk van de huidige staat van de vloer. Het is aan te raden geen standaard egaline te gebruiken maar gipsgebonden mortel. Dit is kwalitatief veel sterker. Een goed geëgaliseerde vloer is essentieel voor een succesvolle installatie van een gietvloer.

 

Specifieke gietvloer typen en hun kosten

 

Verschillende soorten gietvloeren hebben verschillende prijzen. Als u zich bijvoorbeeld afvraagt "wat kost een epoxy gietvloer?", kunnen de kosten variëren van ongeveer €50 tot €150 per vierkante meter. De woonbeton prijs ligt daarentegen vaak tussen de €80 en €120 per vierkante meter. Ook weer afhankelijk van de opbouw en het aantal lagen.

 

Prijs gietvloer in de badkamer

 

Een gietvloer in de badkamer kan een extra kostenpost met zich meebrengen. Dit komt door de noodzaak van extra afdichtingslagen om waterdichtheid te garanderen, of het installeren van een gietvloer drain om waterafvoer te faciliteren. De prijs van een gietvloer in een badkamer kan daarom hoger zijn dan in andere ruimtes van het huis. Maar als u het meeneemt met de rest van de woning, wordt de prijs relatief gezien best laag. Een tegel is dan duurder.

 

Gietvloer prijs per meter

 

Wanneer we kijken naar de gietvloer prijs per meter, is het belangrijk op te merken dat er altijd een afnemende prijs per meter is naarmate de oppervlakte van de installatie toeneemt. Dit betekent dat de prijs per vierkante meter minder wordt naarmate de grootte van het project groter wordt.

 

Het is duidelijk dat er veel factoren zijn die bijdragen aan de totale prijs van een gietvloer. Hoewel de initiële kosten vrij hoog kunnen zijn, kan de duurzaamheid, de kwaliteit van de materialen en het gemak van onderhoud van gietvloeren op de lange termijn kostenbesparingen opleveren. Het is altijd raadzaam om offertes van verschillende leveranciers te verkrijgen om ervoor te zorgen dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw specifieke project. Let wel op dat u appels met peren vergelijkt. Kwaliteit, vakmanschap en betrouwbaarheid hebben een prijs!