#

Duurzame gietvloeren

 

  • NextFloors; Marktleider in Duurzaamheid en Milieubescherming.

 

Offerte aanvragen

Next Floors duurzaamheid

Bij Next Floors zijn we gedreven om onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus te nemen. We streven voortdurend naar de optimalisatie van onze productieprocessen vanuit een diepgeworteld ecologisch perspectief. In onze hypermoderne productiefaciliteit zetten we ons onvermoeibaar in om de impact op het milieu tot een absoluut minimum te beperken.

Om watervervuiling te verminderen, maken we gebruik van geavanceerde gesloten watercircuits. Het water dat we gebruiken wordt zorgvuldig opgevangen, gefilterd en hergebruikt. We onderwerpen ons afvalwater aan strenge controles om ervoor te zorgen dat zelfs het kleinste percentage gezuiverd wordt.

Onze productieprocessen draaien op elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen. Een aanzienlijk deel van deze energie wordt rechtstreeks opgewekt door de zonnepanelen op ons eigen dak. Het resterende deel vullen we aan met groene stroom, zodat we de CO2-uitstoot tot een absoluut minimum beperken.

We zetten ons in om onze grondstoffen uitsluitend uit Europa te betrekken. Dit resulteert niet alleen in kortere transportroutes, maar versterkt ook de lokale economie.

In 2021 hebben we een monumentale mijlpaal bereikt op het gebied van duurzaamheid. Als vooruitstrevende leverancier zijn we sinds dat jaar klimaatneutraal. Deze indrukwekkende erkenning hebben we ontvangen van het gerenommeerde Instituut voor Duurzaamheid en Economie in Münster. Dit betekent dat alle Next Floors producten volledig klimaatneutraal worden geproduceerd.

 

Duurzame producten en revolutionaire vloersystemen

 

Naast het klimaatneutraal produceren van al onze producten, zijn we voortdurend gedreven door innovaties die bijdragen aan een betere toekomst voor mens en milieu.

 

Een van onze paradepaardjes, dat gebruikt wordt in de Betonlook Flex UV en Vita Sabbia, is onze baanbrekende Pu NEO. Deze 2K watergedragen lak is volledig vrij van oplosmiddelen en isocyanaten, zonder ook maar enigszins in te leveren op de hoogwaardige kwaliteit die klassieke topcoatings bieden. Pu NEO is trotse drager van zowel het prestigieuze 'Der Blaue Engel' als het 'EC1' certificaat. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen we u graag naar onze informatieve flyer 'PU NEO' en "PU_NEO_Blauer-Engel".

 

Daarnaast zijn al onze 2K W.B.-topcoatings gecertificeerd met het gerenommeerde EC1+ certificaat, wat inhoudt dat ze volledig emissievrij zijn. Lees meer in onze informatieve brochure "Transparante toplakken EC1+".

 

Vorig jaar introduceerden we met trots onze Bio Cement Cirée, een baanbrekend biopolymeer dat volledig vrij is van benzylalcohol, vluchtige organische stoffen en oplosmiddelen. Dit unieke product is speciaal ontwikkeld voor verwerkers die allergisch zijn voor epoxy. Met Bio Cement Cirée kunnen zij nu zorgeloos werken zonder enige vorm van allergische reactie. We zijn momenteel bezig met het behalen van de prestigieuze EC1+ certificering voor dit product en streven ernaar om deze eind 2023 te verwerven.

 

Onze producten zijn perfect geschikt voor toepassing in gebouwen die voldoen aan de strenge BREEAM-eisen.

 

Naast deze innovatieve producten bieden we ook duurzame vloeroplossingen, zoals de Betonlook Flex UV en Vita Sabbia. Met ons revolutionaire Floor Remake systeem kunnen we oude vloeren renoveren in plaats van ze te vervangen. Dit heeft talloze voordelen, waaronder een verbluffende CO2-uitstootbesparing van maar liefst 98,08%. Het Instituut voor Duurzaamheid en Economie heeft ons Floor Remake systeem onderzocht en bevestigt de immense CO2-besparing in vergelijking met het volledig vervangen van de vloer. Lees meer in het uitgebreide onderzoeksrapport 'Rapport-CO2-balance' en ontdek de mogelijkheden in onze informatieve brochure 'Duurzaamheid'

 

 

Meer over de gietvloer

  • slide
  • slide