#

Gietvloeren onderhoud

In dit artikel vind u alle info over hoe u het beste uw gietvloer kan onderhouden!

Het onderhouden en schoonmaken van uw gietvloer

Gietvloeren zijn een populaire keuze voor ieder interieur vanwege hun naadloze en stijlvolle uitstraling. En zoals bij elke vloer, vraagt het regelmatige zorg en aandacht om zijn mooie uiterlijk te behouden. In dit artikel bespreken we verschillende methoden voor gietvloer onderhoud, inclusief gietvloer schoonmaken, gietvloer dweilen en hoe om te gaan met ongewenste strepen op de gietvloer.

 

Een gietvloer schoonmaken

Om te beginnen met het schoonmaken van een gietvloer, is het belangrijk om te weten dat de benodigde schoonmaakmiddelen en technieken enigszins kunnen variëren afhankelijk van het type gietvloer. Zo zijn er specifieke richtlijnen voor epoxy gietvloer schoonmaken en pu gietvloer schoonmaken.

 

Stofzuigen is de eerste stap in het schoonmaken van een gietvloer. Een stofzuiger met zachte borstel of zelfs een robotstofzuiger voor een gietvloer kan handig zijn voor deze taak.

 

Hoe een gietvloer dweilen

Na het stofzuigen is dweilen de volgende stap in het onderhoud van de gietvloer. Maar hoe moet u een gietvloer dweilen? Gebruik een vochtige mop met koud, lauw water en voeg daar het juiste schoonmaakmiddel aan toe. Wij adviseren hetzelfde merk te gebruiken als waar wij de topcoat mee lakken. Zie onze voorschriften.

 

Onderhoud van epoxy gietvloer en PU gietvloer

Bij het onderhoud van een epoxy gietvloer is het belangrijk om zachte en niet-schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Voor een PU gietvloer, zijn er onze specifieke PU gietvloer schoonmaakmiddelen beschikbaar, zoals PU cleaner voor gietvloeren, die helpen de vloer in optimale staat te houden zonder het oppervlak te beschadigen.

 
Krassen en strepen op de gietvloer

Krassen en strepen op de gietvloer kunnen een doorn in het oog zijn. Maar geen paniek, er zijn manieren om ze aan te pakken. Voor lichte ‘vegen’ kunt u gebruikmaken van onze voorgeschreven schoonmaakmiddelen. Voor grotere vegen hebben we een speciaal spuitbusje waarmee u het zelf zo weer weg krijgt. Voor diepere krassen en beschadigingen op de gietvloer kunnen wij een speciaal team inschakelen dat het met spotrepair netjes weg kan werken.

 

Gietvloeren onderhoud

Het onderhouden van een gietvloer kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tools, technieken en kennis is het goed te doen. Of u nu een epoxy of PU gietvloer heeft, regelmatig schoonmaken en het gebruik van voorgeschreven schoonmaakmiddelen kunnen helpen de levensduur van uw vloer te verlengen en deze er op zijn best uit te laten zien.