#

Installeren van een gietvloer

In dit artikel vind u alle informatie over het installeren van een gietvloer. NextFloors helpt u graag verder in het uitzoeken van de ideale gietvloer!

 

Gietvloer aanleggen: Waar te beginnen?

Het aanleggen van een gietvloer is een kunst op zich. Hierbij is het essentieel om de juiste voorbereidingen te treffen zodat je zeker weet dat de vloer strak en zonder oneffenheden komt te liggen.

 

Zelf een gietvloer leggen

Het is erg lastig om zelfstandig een gietvloer te leggen. Wij raden daarom aan om een gietvloer door een vakman te laten leggen. De meest populaire gietvloeren zijn epoxy en polyurethaan (PU). Beide materialen hebben hun eigen voordelen. Overweeg je het leggen van een epoxy vloer of pu gietvloer, zorg dan dat je goed geïnformeerd bent over de eigenschappen en het verschil tussen de twee.

 

Zelf een gietvloer aanbrengen op de trap

Een gietvloer is een stijlvolle oplossing voor trappen in huis. Omdat het iets meer finesse vereist dan een gewone vloer, is het erg lastig om deze zelf aan te brengen. 

 

Voor je begint met het aanbrengen van een gietvloer is het van belang dat de ondervloer schoon, droog en vrij van beschadigingen is. Het prepareren van de ondervloer is een cruciale stap voor een succesvol eindresultaat. De Betonlook Ciré is de enige mogelijkheid om een gietvloer te kunnen leggen op een trap.

 

Wanneer kan je de gietvloer belasten?

Na het gieten van de vloer, is het van belang dat de vloer voldoende tijd krijgt om uit te harden. Wanneer je de gietvloer kunt belasten hangt af van het type gietvloer dat je hebt gekozen en de omstandigheden tijdens het uitharden. Eén week na het leggen van de gietvloer kan de gietvloer belast worden op sokken. Het is dan nog niet mogelijk om de vloer te belasten met vloeistoffen.

 

De sleutel tot succes in het leggen van een gietvloer ligt in een goede voorbereiding en het begrijpen van het proces. Met de juiste kennis en materialen kun je een prachtige en duurzame gietvloer in je huis of kantoor hebben die jarenlang meegaat.