#

Grindvloeren

 

 • Ideaal in combinatie met vloerverwarming en verlichting

 • Gemaakt van natuurlijke materialen

 • Zeer sterk, antiallergisch en isolerend

 • Zowel in open als dichte structuur verkrijgbaar

 • Bijzondere vloer die past bij uw stijl

 

Offerte aanvragen

 

Grindvloeren van Next Floors

Op zoek naar een stijlvolle, makkelijke en ook nog eens een slijtvaste vloer? Ga dan voor een grindvloer van Next Floors. Een siergrindvloer kan geheel naar wens worden aangebracht en past uitstekend in een woning, winkel, showroom of kantoor. Een grindvloer is een naadloze decoratieve vloerafwerking die door de structuur, de vloer een zacht gevoel en warme aanblik geeft. Het is met dit type vloer mogelijk om verschillende kleuren met elkaar te combineren of bepaalde patronen of vormen te creëren voor een unieke look.

 

Wat is een grindvloer?

Een grindvloer bestaat uit talloze kleine grindkorrels die via kunststofhars aan elkaar verbonden worden. De transparante hars zorgt ervoor dat de korrels worden samengedrukt, waardoor er een prachtige, stijlvolle vloer ontstaat. Voor het grind wordt gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals riviergrond of kwartskorrels. Naast duurzaam dus ook nog eens milieubewust omdat de vloer uit wel 80% natuurproducten bestaat! Door de verschillende mogelijkheden in korreldikte, kleur en afwerking is vrijwel ieder gewenst effect te creëren. Denk aan bepaalde kleurencombinaties, patronen en vormen in de vloer. Zo ontstaat er niet alleen een warme en geluiddempende vloer, maar ook een origineel ontwerp.

 

De voordelen van een grindvloer

Met een grindvloer geniet u van veel voordelen. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

 • Duurzaam, slijt- en stootvast

 • Te combineren met vloerverwarming

 • Leverbaar in talloze RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren

 • Geschikt voor vrijwel iedere ondergrond

 • Natuurlijke en ambachtelijke uitstraling

 • Naadloos en flexibel

 • Vloeistofdicht en chemicaliënbestendig

 • Stofvrij en hygiënisch 

 • Gemakkelijk te reinigen en onderhoudsvriendelijk

 • Aangenaam om op te lopen, zacht en warm

 • Geluidsabsorberend

 

Ontdek de grindvloer Troffelgrind HQ van Next Floors

De Troffelgrind HQ van Next Floors wordt samengesteld uit kleine korreltjes riviergrind van 1-2 mm gemengd met bindmiddel voor een naadloos resultaat. Door de samenstelling en eenvoudige manier van verwerking kunnen er ook eenvoudig vormen en patronen in de siergrindvloer worden aangebracht. Zo heeft u niet alleen een behaaglijke, slijtvaste vloerbedekking, maar kunt u de stijl van uw interieur zo expressief maken als u wilt. Voor 80 m² gebruiken we maar liefst 1 miljoen steentjes. De Troffelgrind HQ is in verschillende korrelgroottes verkrijgbaar. Wilt u graag een ander type of grovere korrel? Dan kunt u ook kiezen voor Grindvloer HQ met kwartssteentjes of de Marmergrind HQ met steentjes uit de groeve. Hieronder vindt u een handig overzicht met de verschillende typen grindvloeren van Next Floors.

 

Ontdek ook onze PSF Solution 

 

PSF biedt verschillende producten aan van gerecycled afvalplastic. PSF is nu gespecialiseerd in tafelbladen en (giet)vloeren. In samenwerking met ontwerpers zal dit productaanbod in de toekomst nog verder uitgebreid worden zodat jij PSF kunt gebruiken in je huis waar je maar wil. Voor meer informatie: https://www.psf.eco/ 

(PSF) recyclet Plastic Soup in duurzaam en herbruikbaar materiaal voor vele toepassingen.

 

 

 

Meer over de Grindvloeren

Kleuren

 

Grindvloeren van Next Floors zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleuren. Van nature hebben de grindkorrels een neutrale kleur. U kunt dit behouden of ervoor kiezen deze te laten kleuren. Wilt u een speciaal effect creëren? Dan kunt u de kleuren combineren of een bepaald patroon of lijnen in de vloer laten verwerken. De flexibele en vormbare structuur maakt het bovendien mogelijk om verlichting, randen of sport- en bedrijfslogo’s in uw siergrindvloer op te nemen.

Korreldikte en vloerdikte

 

Grindvloeren bestaan uit riviergrind, kwartskorrel of steen uit de groeve. De korreldikte van het grind kan variëren van 1 – 4 mm (een korreldikte van 2 – 3 mm is het populairst). Hoe groter de korreldikte, hoe grover de vloer eruit ziet. Met een kleine korreldikte creëer je een meer verfijnde look.

Afhankelijk van de door u gekozen korrelgrootte*, wordt de Grindvloer HQ aangebracht in laagdiktes, variërend van 6 tot 12 mm. Hieronder staat de verschillende typen Next Floors grindvloeren in een handig overzicht met steentype en korreldikte.

Onderhoud

 

Grindvloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk en vragen geen speciaal onderhoud.
Meestal volstaat een regelmatige stofzuigbeurt. Vlekken kunt u makkelijk verwijderen met water, eventueel gecombineerd met een neutraal reinigingsmiddel. Heeft u een vloer met een open structuur, dan kunt u deze af en toe grondig schoonmaken met een waterzuiger.

 

Ervaar zelf het gemak van een siergrindvloer en maak een afspraak voor meer informatie over de mogelijkheden. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom. Hier bekijkt u ons gehele assortiment vloeren.

De siergrindvloeren van Next Floors

 

Type vloer

Steen type

Korreldikte

Troffelgrind HQ

Riviersteen

Doorsnee van 1 - 2  mm

Grindvloer HQ

Kwartsteen

Doorsnee van 3 - 4 mm tot 6-7 mm

Marmergrind HQ

Steen uit de groeve

Doorsnee van 1- 4 mm tot 5 - 8 mm

 

Open of gesloten structuur

 

Grindtapijt kan op twee manieren worden gelegd, met een open of gesloten structuur. Bij een open structuur blijven na het uitstrijken van de hars kleine openingen (poriën) tussen de korreltjes achter. Er ontstaat zo wel een strakke vloer, maar geen egale of gladde vloer. Het voordeel hiervan is dat de vloer stofvrij is, omdat de poriën het vuil en stof opnemen. Dit is vooral voor mensen met astma of allergieën erg fijn. Met een stofzuiger kan het vuil en stof eenvoudig worden verwijderd. Bij een gesloten of gesealde grindvloer worden de opening wel weggewerkt. Hierbij wordt de vloer afgewerkt met een speciale doorzichtige seal laag waardoor een glad oppervlak ontstaat. De toplaag maakt de vloer makkelijk schoon te maken én vochtbestendig. Ideaal voor vochtige ruimtes zoals het washok, de keuken of badkamer.

 

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide