#

Wat is een gietvloer?

 

Het verschil tussen een gietvloer en een houten vloer

 

Of u nou een nieuwe vloer wilt of een nieuw huis laat bouwen, de keuze van een nieuwe vloer moet natuurlijk wel bij uw interieur passen. Er zijn 101 verschillende soorten vloeren die allemaal hun eigen look en feeling hebben. Hieronder worden de voor- en nadelen van een gietvloer en een traditionele houten vloer benoemd.

 

Gietvloeren

 

Een gietvloer is over het algemeen een strakke en gladde vloer zonder naden waardoor het een moderne en luxe uitstraling heeft. Bovendien is de vloer daardoor makkelijk schoon te maken zonder er ook maar veel voor hoeven te doen. Wel kunnen er naar verloop van tijd lichte strepen verschijnen maar met een beetje poetswerk of met gebruik van een speciale spuitbus zijn ook deze zorgen niet meer nodig. Het leukste van allemaal is dat je bij het kiezen van jouw perfecte vloer uit verschillende materialen kan kiezen en zelfs meerdere kleuren in de vloer kan verwerken wat een mooi natuurlijk design met zich meebrengt.

 

Houten vloer

 

Een houten vloer is een levendige en sfeervolle vloer. Er zijn vele patronen die gelegd kunnen worden. Naarmate het hout ouder wordt zullen mooie gebruikssporen verschijnen die de vloer en ruimte levendig maken. Valt dat niet in de smaak? Dan kunt u met wat schuurwerk de vloer weer nieuw doen lijken! Een houten vloer is eenvoudig schoon te maken maar in de naden en kieren kan wel vuil blijven zitten. Net als gietvloeren is hout erg duurzaam met als extra voordeel dat het hout bij verhuizing meegenomen kan worden.

 

Of u nou voor een giet- of houten vloer kiest, er valt bij beide veel te kiezen in kleur en stijl. En voor de lastige kiezer een opluchting, gietvloer en hout kunnen goed gecombineerd worden. Zo kunt u in elke kamer een ander materiaal kiezen dat goed op elkaar aansluit. Kom eens ’over de vloer’ bij de showroom van Next Floors voor meer informatie over de eigenschappen en mogelijkheden van allerlei soorten gietvloeren.