PU Gietvloer

Vita sabbia

 

 • Unieke, strakke en decoratieve afwerking op de vloer

 • Volledig vloeistofdicht en geschikt voor vloerverwarming

 • Niet verkleurend

 • Goed resistent tegen vele chemicaliën, vetten, oliën, reinigings- en ontsmettingsmiddelen

 • Hard elastisch en daarbij slag-, stoot- en slijtvast

 • Geluiddempend

 

Offerte aanvragen

Polyurethaan gietvloer

De Vita Sabbia is een polyurethaan vloer. Een polyurethaan (PU) vloer is een kunststof gietvloer die naadloos over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht.
Deze vloer is licht elastisch, scheurt niet en is makkelijk te onderhouden. Doordat de vloer omgevingswarmte gemakkelijk opneemt, voelt deze altijd warm en comfortabel aan. Hiermee bespaart u bovendien aanzienlijk op de energiekosten. Door het strakke naadloze karakter van de vloer, past deze perfect in een modern interieur.

 

 

Nieuw! Flexibel woonbeton Vita Sabbia

Ontdek de nieuwste vloer in het Next Floors assortiment: de Vita Sabbia. Deze unieke vloer heeft een natuurlijke en degelijke uitstraling, en zal een subtiele blikvanger zijn voor uw woning. De vloer is uiterst sterk, terwijl deze net zo flexibel en warm is als een normale PU vloer. Kortom: de een unieke vloer met de voordelen van verschillende vloeren gecombineerd in één prachtig en waardevol resultaat. De Vita Sabbia heeft eenzelfde samenstelling als de Betonlook Flex UV alleen met de uitzondering dat we hier zwart zand aan toegevoegd hebben. Dit zwarte zand hebben wij gehaald uit onze troffelvloeren. Doordat het zwart zand bij een spaanslag net iets langer doordrijft, krijg je een unieke uitstraling van de vloer. De enige beperking van deze vloer is, dat deze maar in 15 kleuren te krijgen zijn. Wel zijn deze 15 kleuren samengesteld door een tweetal architecten waardoor er voor iedereen een juiste kleur te vinden is. Het lijkt een klein beetje op Betonlook Ciree alleen dan is het een PU gietvloer.

 

 

Nextfloors Vita Sabbia - PU gietvloer

De Vita Sabbia is een kleurvaste, vloeistofdichte en onderhoudsvriendelijke vloer die door het gebruik van fijn kwartszand een uniek natuurlijk uiterlijk heeft. Door de vleugen en kleurgolven krijgt de vloer een betonlook. Door zijn hard elastische eigenschappen is deze polyurethaan gietvloer slag-, stoot- en slijtvast. Bovendien werkt de vloer geluiddempend, zo hebben uzelf en uw buren geen last van contactgeluid. En dat alles terwijl het nog steeds een van de meest comfortabele en warme gietvloeren op de markt is.

 

Daarnaast is dit de enige vloer zonder strijklicht omdat wij de vloer in 1 keer kunnen lakken met 200 gram. Dit in tegenstelling tot andere aanbieders, welke allemaal twee keer lakken. Dus twee keer 100 gram, waardoor je lichtjes rolaanzetten blijft zien als je tegen daglicht inkijkt. Daarnaast is de kwaliteit van de laklaag vele malen hoger dan van andere aanbieders. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koffie, wijn of kerrie op de vloer. Dit is een Duitse topcoat en gebruiken wij al vele jaren. Hier is ook een eigen schoonmaak label aan gekoppeld. Producten uit Duitsland hebben te maken met de TUV-normen en dus liggen de eisen veel hoger. Door deze laklaag krijg je ook geen loopsporen waar veel gelopen wordt. Ook is deze 100% kleurecht omdat in alle lagen UV blockers zitten en niet alleen in de topcoat. Gietvloeren kunnen ook verkleuren door de warmte van uw vloerverwarming. Doordat de warmte opstijgt kan dit de kleur van uw vloer veranderen wanneer u niet voor de nodige kwaliteit kiest. Daarnaat heeft deze vloer slechts een warmteverlies van 0,03%.

 

Meer over de Nieuwe Vita Sabbia

Onderhoud

 

Door het vloeistofdichte en sterke karakter kan bijna niks in de vloer trekken en is de vloer eenvoudig te onderhouden. Gebruik regelmatig een stofzuiger of stofwisser voor dagelijks vuil en verwijder vlekken met lauwwarm water en een beetje schoonmaakmiddel.

Kleuren

 

De Vita Sabbia vloer is verkrijgbaar in 15 uniek ontwikkelde duo kleurcombinaties. Door de variëteit in natuurgetrouwe rustieke kleuren ontstaat er altijd een vloer met een natuurlijke effect.

Vloerdikte

 

De Vita Sabbia wordt ongeveer 2 à 3 mm dik gelegd. Na het aanbrengen van een primer en een eventuele schraaplaag wordt de Vita Sabbia gegoten waarna deze wordt afgelakt. Door deze combinatie ontstaat een dunne, maar uiterst stevige opbouw van de vloer. De Vita Sabbia is op bijna iedere vloer te leggen zodat ook u kunt genieten van een nieuwe, perfect afgewerkte gietvloer

Voordelen van de flexibele Vita Sabbia PU-gietvloer

 

De Vita Sabbia heeft de volgende voordelen:

 • Unieke, strakke en decoratieve afwerking op de vloer

 • Volledig vloeistofdicht en geschikt voor vloerverwarming

 • Kleurvast

 • Onderhoudsvriendelijk

 • Hard elastisch en daarbij slag-, stoot- en slijtvast

 • Geluiddempend

 • Goed resistent tegen vele chemicaliën, vetten, oliën, reinigings- en ontsmettingsmiddelen

 

 
Aantal benodigde werkdagen

 

Voor het maken van de Vita Sabbia rekenen we 5 dagen. Als we op de maandag beginnen kunt u erop rekenen dat u op de maandag erop weer op de vloer kunt lopen. 24 uur na het plaatsen van de laatste laag kunt u de vloer voorzichtig betreden en na 7 dagen is uw vloer volledig belastbaar.


Neem voor vragen of meer informatie over de nieuwste flexibele PU-gietvloer Vita Sabbia gerust contact met ons op. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom. Hier bekijkt u ons gehele assortiment vloeren.

 

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide