#

De doe het zelf gietvloer, klinkt simpel en lijkt zo gelegd te zijn.

 

Een nieuw huis of interieur, veel mensen kiezen tegenwoordig voor een stijlvolle gietvloer. Met wat online zoekwerk lijkt het leggen daarvan vrij simpel wanneer je de juiste spullen hebt ingekocht. Maar daarna begint de klus, voordat de vloer gegoten kan worden zal er heel zorgvuldig een aantal voorbereidingen nodig zijn. Dit dient heel zorgvuldig te gebeuren.

 

Om een strakke gietvloer te maken, moet de ondervloer volledig egaal zijn, dat kunt u doen door de vloer te egaliseren. Vervolgens wordt er een primer aangebracht om de ondergrond te verzadigen en zorgt het voor een betere hechting. Vooral bij een poreuze ondergrond speelt de primer een belangrijke rol. Nadat de primer gedroogd is zal de vloer enige tijd moeten drogen, afhankelijk van verschillende omstandigheden. Vervolgens zal een schraaplaag de laatste oneffenheden opvullen en ben je intussen 1-2 dagen verder omdat het drogen van de gelegde lagen enige tijd in beslag neemt.

 

Nu kan dan eindelijk de Gietvloer gelegd worden. Er wordt altijd van buiten naar binnen gewerkt, volledig met de hand. Een gecertificeerd vakman kan dit perfect uitvoeren voor het meest strakke eindresultaat, dat mede mogelijk is door de voorbewerkingen juist uit te voeren die bij uw woning passen. Om het eindresultaat de komende 10-15 jaar te garanderen worden er een maximaal laag topcoat over de vloer aangebracht die bescherming geeft voor dagelijks gebruik van de vloer. Om de vloer in topconditie te houden kan er voor gekozen worden om de topcoat enkele jaren later opnieuw aan te brengen.